Temakonkurransen Mai 2024 «Natur»: Topp 10 med vinner Tom Jenssen


Månedskonkurransen med tema «Natur» er juryert av Lillehammer Kameraklubb.

Topp 10 med vinner:

  1. plass Tom Jenssen – «Prestvannet». Godt naturbilde med flotte, markante kontraster og klare detaljer. Det mørkere speilbildet omrammes av lysende elementer.  Spennende og kreativt bilde av omgivelser rundt et vann. Den store dybdeskarpheten passer strålende til motivet.  Mange elementer er med, slik at det kanskje kan virke litt rotete, men det fungerer. Hvor er nøkken?

2. plass Torstein Johansen – «Vannvekster». Kreativt og enkelt bilde med friske farger, nydelig og rent motiv.  Det kan virke som fargene er forsterket i etterbehandlingen, men ikke mer enn akseptabelt. Betydelig dybdeskarphet gjør at sivet/stråene er skarpt og delikat gjengitt, med detaljene i behold. Et dekorativt bilde å ha på veggen.

3. plass Trond Kjetil Holst – «Seascape». Fint lys og en lukkertid som lekkert viser bevegelser i vannet. Oppmerksomheten rettes mot forgrunnen som er meget detaljert og vakkert gjengitt. Pluss for komposisjonen med åpningen mellom landtungene sentrert og steinen flott plassert både vertikalt og horisontalt. Også et pluss for en malerisk eksponering.

4. plass Torbjørn Sundheim – «Alene». Et «enkelt» motiv som er godt og naturlig komponert – fin plassering i bildeflaten av treet og fjellet.  Får en følelse av ensomhet i fjellet. Bildet har mye «luft» på alle sider, og kunne kanskje vært beskåret noe. På den annen side så viser bildet nå hvor ensomt det kan være med de store øde flatene i fjellet.

5. plass Jørn Eilertsen – «Storspove». Et vellykket artsportrett. Fine farger og god komposisjon og riktig dybdeskarphet som plasserer fuglen i et miljø eller dens naturlige omgivelser – med en delikat uskarp bakgrunn. Det er godt gjort å få storspoven til å posere så tydelig for fotografen.

6. plass Knut G. Forberg – «Før regnet». Flott lys og stemning – kraftfulle farger og god skarphet i vegetasjonen og dyret.  God komposisjon hvor reinsdyret er godt plassert og ikke minst at den truende, fargerike himmelen har fått så stor plass.

7. plass Torbjørn Sundheim – «Istindan». Enkelt og stemningsfullt. Vel eksponert, flotte duse farger.  Flott kontrast mellom vegetasjon og snøkledde fjell. Et smart triks som skaper liv og dybde i bildet er det å ta med trærne på begge sider.

8. plass Torstein Johansen – «Vinter på fjellet». Godt skildret, føler på været her. Godt utsnitt og fordeling i flaten. Enkelt og nesten poetisk motiv. Ser ut til at trærne klamrer seg til hverandre i sneføyka.

9. plass Jørn Eilertsen – «Alkeportrett». Et fint og teknisk godt fugleportrett i avdempede farger og sløret bakgrunn. Meget god skarphet sentrert rundt øyet. Motivet kunne kanskje vært plassert lenger til venstre i bildeflaten, evt. kunne bildet vært litt beskåret på venstre side.

10. plass Ragnhild Nilsen – «Rådyr i motlys». Fint øyeblikksbilde av rådyr i motlys med gode detaljer i skyggene. Litt utbrent og urolig forgrunn. Godt komponert med såpass mye skog i bildet, som er fint duset ned i bakgrunnen.