Desember 2022 «Mørketid»: Topp 10 med vinner Kim Toft

Månedskonkurransen med tema «Mørketid» er kåret av Yngve Olsen i Tromsø.

Topp 10 med vinner:

1. plass: «Fjellverden» av Kim Toft

I dette bildet svarer fotografen fint på oppgaven. Mørketid med det lekre lyset i fronten og de elleville fargene og siluetten der bak. Tinden og lyngsalpene er alltid en vinneroppskrift. Funderte litt på om lysene i Kroken? er et pluss eller ikke. Faller ned på at det er et pluss. Det balanserer fint med bakken til høyre i bildet.

«Fjellverden» av Kim Toft

2. «Solnedgang på yttersia» av Tore Trondsen

Mørketid. Lystid Fargetid. Kjær årstid har mange navn. Her har fotografen fått med seg alle tre i et bilde. Stort pluss for å ha med seg fotomodell i bildet. Det ville ikke blitt det samme uten!

«Solnedgang på yttersia» av Tore Trondsen

3. plass: «Skumringstime» av Tore Trondsen

Et klassisk Tromsø-motiv går aldri av moten. Perfekt balansert med lyset i gata og lyset i sør. Skiltet nederst i Storgatbakken har irritert mang en fotograf, men det er det lite å gjøre med. Skulle gjerne sett motivet i breddeformat. Ble kanskje i overkant mye himmel – selv om det er fint balansert mot byen. Holder til en plass på pallen.

«Skumringstime» av Tore Trondsen

4. plass: «Månefar» av Ragnhild Nilsen

En lekkerbisken av et mørketidsbilde. Juryen skulle ønske seg en bitteliten opplett av forgrunnen, og man blir sittende og lure på om det er gjort noe med supermånen. Men alt i alt et lekkert foto av mørketiden i nord.

«Månefar» av Ragnhild Nilsen

5. plass: «Seascape in moonlight» av Trond Kjetil Holst

Kult! Juryen lurer litt på om dette er et fargebilde, men bryr seg egentlig ikke. Det funker fint uansett. Dramatisk med det sterke måne-motlyset og den passe lange lukkertiden. Rett opp horisonten – selv om det er minimalt skjevt.

«Seascape in moonlight» av Trond Kjetil Holst

6. plass: «Vinterfiske» av Knut G. Forberg

Fint actionbilde av livet i nord. Litt som de tre bukkene bruse ved første øyekast. Går man litt nærmere ser man aktiviteten ombord i alle de fire båtene (ser den fjerde også). Klarer ikke sette fingeren på hva som mangler i bildet. Konturer av fjell? En hval i fronten? Et eller annet…

«Vinterfiske» av Knut G. Forberg

7. plass: «Vinterlys» av Jørn Eilertsen

Lekkert av den islagte fjæra. Fint lys, men juryen tenker at fotografen skulle gjort et valg – gått nærmere (om mulig) den ene «skulpturen» og fått den som en tydelig front i bildet. Det blir litt mye luft alle veier.

«Vinterlys» av Jørn Eilertsen

8. plass: «Julegate» av Torstein Johansen

Fint av Storgata pyntet til julefest, men det blir noe tungt over det. Juryen har tatt seg friheten med å lysne bildet og det ble bedre etter juryens smak. Men pluss for fin symmetri!

«Julegate» av Torstein Johansen

9. plass: «Hermes i tåken» av Siw-Helene Solli

Juryen er enig om at her ligger det noe, men potensialet er litt uforløst. Den røde til høyre trekker litt for mye av oppmerksomheten bort fra motivet som vel er skuta og vervet – og tåka. Skulle likt å sette bildet som kom noen sekunder senere.

«Hermes i tåken» av Siw-Helene Solli

10. plass: «Frozen lake» av Lena Pettersen

Herlig bilde. Fin teknikk som passer motivet perfekt. Bra med trang komposisjon.

«Frozen lake» av Lena Pettersen