Sesongen 2015-16: Januar – Dialog

Tema «dialog» ble juryert av Harstad Fotoklubb.  Vinner ble Truls Tiller med sitt herlige bilde «Kjærringprat». Vi gratulerer! Her er topp 10 med juryens kommentarer. (klikk på bidet for beste oppløsning)

Nr. 1   «Kjærringprat» – av Truls Tiller

Juryen skriver: Herlig bilde, avslappet og naturlig stemning der de nyter livet. Mange fascinerende momenteri bildet, som vakker avslappet holding til kropp, at han er totalt uinteressert i kjærringpratenog vi lurer på; er shortsen hans feil vei? 🙂 Bildet gjør seg godt i svart/hvitt, god bruk av blender, god komposisjon, fint at skyggen hans faller mot hjørnet. Det kunne vært brukt lett vignettering,kanskje litt mer kontrast og posen kunne vært tatt bort.

truls.tiller.Kjerringprat

 

Nr. 2   «Mobil dialog» – av Tor Harald Jensen

Juryens skriver: Godt observert! Et tydelig kroppsspråk som forteller mye. Fin bruk av vignettering som giren kledelig ramme, naturlig lys og god kontrast i bildet. Det fungerer veldig bra i svart/hvitt. Kunne hatt med hele beina.

TorHaraldJensen.mobil dialog

 

Nr. 3   «Babypludring» – av Bente Amundsen

Juryen skriver: Varm og ekte kontakt, passer godt til tema. God lyssetting. For å få fokus på dialogen kunne det vært tettere croppet, kuttet litt i topp, bak baby og undermorens arm da resten av bildet ikke gir noe ekstra til bildet i forhold til tema.

bente_amundsen_babypludring

 

Nr. 4   «Askepott» – av Truls Tiller

Juryen skriver: Fint at de er så avslappet, det gir et ekte og varmt uttrykk. Her føler vi at bildet litt halvveis croppet, at uttrykket hadde blitt bedre om det var croppet tettereeller aller helst hvis det hadde vært mer rom rundt dem.

truls.tiller.Askepott

 

Nr. 5   «Den første samtale» – av Kim Toft

Juryens kriver:  God kontakt, fint croppet, god komposisjon og godt lyssatt.

Kim Toft - Den forste samtalen

 

Nr. 6   «Dialog» – av Veronica Klingan

Juryen skriver:  Morsomt bilde og kreativ løsning.

veronica_klingan_dialog

 

Nr. 7   «Iskrem» – av Thomas Vassdal

Juryen skriver:  Godt sett, fin nostalgi og koselig stemning.

tomas.vassdal.iskrem

Nr. 8   «Kjøretur» av Ann Karin Gaasland

Juryen skriver: Far og sønn øyeblikk. Fine linjer, men kunne ha vært mer kontrast i bildet.

AnnKarin.Gaasland.Kjøretur

 

Nr. 9   «Samtale» av Tor Gunnar Lehne

Juryen skriver: Et bilde som vekker følelser. Der er ingen god dialog, føler den er nedlatende.Det er noen forstyrrende elementer i bildet. Det lyse partiet tar og mye fokus. Croppingen ved hodet, over og bak, kunne hatt mer luft rundt eller helst vært croppet mer. Litt diskusjon i juryen der noen ønsket det lengre opp og andre ønsket det lengre ned.

Tor.Gunnar.Lehne.samtale

 

Nr. 10   «Sommernatt» – av Torbjørn Tiller

Juryen skriver: Bra sett at der er 3 grupper med mennesker innenfor tema dialog. Fin natur og landskapsbilde, og flott himmel.

torbjørn.tiller.sommernatt