Februar 2022 «Kalenderbilde»: Topp 10 med vinner Jørn Eilertsen

Februarkonkurransen med tema «kalenderbilder» er avgjort, og en jury fra Narvik Kameraklubb har kommet frem til topp-10-foto.

«Vi har kost oss masse med å se på mange flotte bilder, og det var hard kamp om de tre øverste plasseringene. De tre bildene skilte seg raskt ut som favoritter. Det var vanskelig å velge ut bare ti bilder. En generell kommentar er at mange med fordel kan leke mer med motivene, ta bilder fra ulike vinkler og perspektiver. Noen bra bilder nådde ikke opp fordi forgrunnen ble for rotete og juryen skulle ønske beskjæring var strammere eller at fotografen hadde flyttet seg litt.»

1 Jørn Eilertsen, Bakkejord
Jørn Eilertsen, «Bakkejord»

1. plass: Jørn Eilertsen, «Bakkejord»

Spennende motiv og ett av juryens favoritter fra første gjennomsyning av bildene. Fin komposisjon med tredeling av motivet og gjentakelser av linjer. Fotografen har vært på rett sted til rett tid. Det er korrekt eksponert. Fine komplementærfarger, og det varme mot det kalde. Fuglen er perfekt plassert og gjør prikken over i-en i motivet. Motivet er fint uten fuglen også, men tilfører som sagt det lille ekstra. Fin struktur i havet. Vel fortjent førsteplass

Ragnhild Nilsen, "Halvmåne"
Ragnhild Nilsen, «Halvmåne»

2. plass: Ragnhild Nilsen, «Halvmåne»

Et av juryens helt klare favorittbilder, og det kjempet om seieren. Veldig fin komposisjon, spennende plassering av halvmånen midt mellom de spisse og flotte fjellene og veldig godt eksponert. Lyset i bildet er veldig vakkert. Formasjonene i fjellet kler bildet veldig, og forgrunnen gir bildet en ekstra dimensjon. Et virkelig blinkskudd.

3 Torbjørn Sundheim "Sandnessundbrua"
Torbjørn Sundheim, «Sandnessundbrua»

3. plass: Torbjørn Sundheim, «Sandnessundbrua»

Høy klasse over dette bildet, og det kjempet lenge i toppen. Det som trakk ned er flekker i himmelen som burde vært fjernet. Her har også fotografen vært på rett sted til rett tid. Komposisjonen er bra med gjentakelsen av linjene, og det er et spennende stemning i bildet. Vi liker veldig godt at brupilarene forsvinner gradvis jo lengre inn i bildet man ser. Det er fint med det varme lyset mot det kalde.

Torbjørn Sundheim, "Oktoberkveld i Tromsø"
Torbjørn Sundheim, «Oktoberkveld i Tromsø»

4. plass: Torbjørn Sundheim, «Oktoberkveld i Tromsø»

Original og spennende vinkel av et kjent motiv. Juryen liker godt at fargene i glassmaleriet går igjen i resten av motivet. Fin komposisjon, og brua gir en fin diagonal. Kirken sin trekantarkitektur gjør seg godt i bildet. Speilingen i havet er fin.

Knut Forberg, "Ny i Tromsø"
Knut Forberg, «Ny i Tromsø»

5. plass: Knut Forberg, «Ny i Tromsø»

Reinsdyrene skaper en fin forgrunn til det vakre fjellet i bakgrunnen. Fin tittel. Det at det er ei simle med kalv gjør bildet, og gir vårstemning. Fin komposisjon. Godt sett.

Mervi Salo, "Langnes"
Mervi Salo, «Langnes»

6. plass: Mervi Salo, «Langnes»

Fin stemning i bildet og fine farger, vinteren på sitt beste. God komposisjon, og fint lys påbygningene.

Freddy Lindrupsen, «Siri og Raketten»

7. plass: Freddy Lindrupsen, «Siri og Raketten»

Dette bildet fikk alle i juryen til å ønske seg en tur til Tromsø. Fint lys, og innbydende stemning. Fint med et menneske på bildet. Et lite minus med bildet er treet midt i kuppelen.

Freddy Lindrupsen, "Storgata"
Freddy Lindrupsen, «Storgata»

8. plass: Freddy Lindrupsen, «Storgata»

Skikkelig urban vinterstemning. Et kjent motiv, men det gjør ikke bildet dårligere. Vi liker spesielt godt kvinnen i midten med vesken, som er fint plassert i motivet. Fint eksponert.

Knut Forberg, "Sjørypa under Håja"
Knut Forberg, «Sjørypa under Håja»

9. plass: Knut Forberg, «Sjørypa under Håja»

Flott lirypestegg (ikke sjørype) i sitt naturlige habitat. Fint komponert med flott miljø og fjell i bakgrunnen. Fine farger.

Freddy Lindrupsen, "Desemberlys"
Freddy Lindrupsen, «Desemberlys»

10. plass: Freddy Lindrupsen, «Desemberlys»

Her er det virkelig desemberlys, fine farger og gode kontraster. Flott oversiktsbilde, og absolutt et kalenderbilde. Nordens Paris viser seg frem på sitt vakreste.