Januar 2022 «Forbindelser»: Topp 10 med vinner Mervi Salo

 Fire jurymedlemmer fra Bryne fotoklubb har bedømt 35 bilder. Her er Topp 10:

Mervi Salo: Forbindelser hjem
Mervi Salo, «Forbindelser hjem»

1. plass: Mervi Salo, «Forbindelser hjem»

Juryens kommentar: Et gatebilde som på en fin måte fanger øyeblikket og dokumenterer ulike former for moderne mellommenneskelige forbindelser. Det er flere momenter i bildet som alle tilfører noe til helheten. En blir umiddelbart trukket inn i bildet, der en ser stadig nye detaljer. Bildet er godt teknisk og velkomponert, men kunne med fordel hatt litt mer luft i begge sidene. 

Kim Toft, «Jordet»

2. plass: Kim Toft, «Jordet»

Juryens kommentar: Bildet er dekorativt og velkomponert, og har fine rene linjer som gjør seg godt i sort hvitt. Modellene er gjensidig avhengige av hverandre, og utgjør en iøynefallende akrobatisk enhet. Et ellers stilrent bilde forstyrres av håret til begge modellene som gir denne delen av bildet et noe «rotete» preg, og blir en distraksjon eller et negativt blikkfang. Fotoet er teknisk godt, med fin lyssetting og subtil skyggelegging. 

 

Freddy Lindrupsen, «Paraboler»

3. plass: Freddy Lindrupsen, «Paraboler»

Juryens kommentar: Wow, tenkte juryen da vi så dette bildet. Det er vel tvilsomt om det kan beskrives som et vakkert bilde, men det vekker smil og forundring, og treffer temaet godt. Et dokumentarisk bilde som vekker følelser. 

Freddy Lindrupsen, «Kirka under brua»

4. plass: Freddy Lindrupsen, «Kirka under brua»

Juryens kommentar: Stemningsfylt bilde med fine speilinger. Bildet inneholder mange momenter, hvorav flere er lyssterke eller dominerende på annen måte, og blir derfor urolig å se på. Komposisjonen bør fremheve hovedmotivet. 

Trond-Kjetil Holst, «Uten tittel»

5. plass: Trond-Kjetil Holst, «Uten tittel»

Juryens kommentar: Et spennende bilde som inneholder mange kontraster. Det er en tydelig forbindelse mellom de to personene, men hva den er kan en bare spekulere i. Bildet kunne vært bedre teknisk, noe som avsløres spesielt i den mørke kjolen. Den kuttede fiolinbuen utgjør et negativt blikkfang. 

Knut Forberg, «Grønne forbindelser»

6. plass: Knut Forberg, «Grønne forbindelser»

Juryens kommentar:   Fin symmetri, fine linjer og god illustrasjon av temaet. 

Jørn Eilertsen, «Latter»

7. plass: Jørn Eilertsen, «Latter»

Juryens kommentar:   Et herlig bilde! Helhetsinntrykket trekkes ned fordi fokuspunkt er på tennene, og treet i bakgrunnen er en distraksjon. 

Tor Jensen, «4 generasjoner»

8. plass: Tor Jensen, «4 generasjoner»

Juryens kommentar:   Bildet er tiltalende, og personene kommer fint i fokus. Et fint familiebilde. 

Tom Jenssen, «Håvar, Bella og Arne»

9. plass: Tom Jenssen, «Håvar, Bella og Arne»

Juryens kommentar:  Koselig er det første inntrykket av dette bildet. Det er mange elementer i bildet som tar fokus bort fra relasjonen mellom de tre personene, blant annet lampen som lyser. 

Torstein Johansen, «Forbindelser 4»

10. plass: Torstein Johansen, «Forbindelser 4»

Juryens kommentar:   De gamle husene, sneværet og lyset i bildet gir en veldig fin stemning, og forteller en historie om farne tider. Komposisjonen fremhever ikke motivet eller fortellingen på en god måte. En tettere beskjæring ville ha fremhevet husene. Mindre beskjæring, med mer luft oppe, og mindre luft nede i bildet ville ha gitt en bedre balanse.